Методи Андреев: Получих плик с компромати

Политика

07-02-2015, 10:34

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Депутати са получили части от досието на агент Павел

Пликът, който получих в пощенската си кутия, е провокация. Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на "Събуди се" по Нова ТВ. Изявлението дойде във връзка с новината, че вчера в края на работния си ден той и още няколко народни представители са получили пликове с части от досието на агент Павел. Твърди се, че зад този псевдоним стои името на лидера на ДПС Лютви Местан - нещо, което той отрича.

В телефонен разговор със студиото Андреев поясни, че всъщност той е единственият, получил писмо с подобно съдържание.

"Получих бял плик без обозначение и без подател. Писмото съдържа компроматни материали. Наричам ги така, тъй като те не са изнесени официално", заяви Андреев, като обяви, че възнамерява да предаде плика на прокуратурата, както и на Комисията по досиетата.

"Оказа се, че само в моята пощенска кутия е пуснато такова писмо. Аз по темата повече няма да говоря. Няма да стана говорител на хората, които правят този тип провокации", подчерта депутатът.

В края на миналата година по време на гостуване в "Здравей, България" Местан направи изявление, според което никога не е писал и ред за службите на тоталитарна България. В архивите е открито само негово картонче, но досие няма. Твърди се, че ако има, то то не е унищожено, а е изчезнало. Категорични данни няма. Има фолклор, защото без папка никой нищо не може да докаже.