На митинг в подкрепа на Русия излизат от БСП Стара Загора

От партията са против санкциите срещу Руската федерация

Старозагорските социалисти организират протестен митинг-шествие под надслов „С Европа, но никога срещу Русия". Протестът е насрочен за 18.02.2015 г.

Общинският съвет на БСП - Стара Загора настоява пред Националния съвет и Парламентарната група на Коалиция „БСП лява България" в най-кратки срокове да се внесе в Народното събрание предложение българското правителство да оттегли подкрепата си за икономически и политически санкции срещу Руската федерация. Това е записано в Декларация, приета на заседание снощи, съобщиха от партийната организация.

От червената партия в областния град настояват Парламентарната група на БСП чрез действащите парламентарни механизми ясно да заяви своята позиция на категоричен отказ от разполагането на многонационален команден и контролен център на НАТО в България.

Социалистите изразяват своята силна тревога от военните действия в Източна Украйна и няколкото хиляди до момента жертви, в т.ч. и наши сънародници. В документа те изразяват нарастващото безпокойство на членовете на БСП - Стара Загора от засилващото се напрежение в политическите отношения между България и Руската федерация.

леви, патриотични, неправителствени организации и родолюбиви граждани.