Вандали съсипаха най-хубавата детска площадка на Бунарджика (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

16-02-2015, 15:42

Снимка:

ОП „Градини и паркове“

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

"Голямата къщурка" е превърната в огнище, изпочупени са пейки и катерушки

 Като попарени бяха служителите на ОП „Градини и паркове“, когато тази сутрин видяха нанесените през почивните дни щети в парк „Бунарджика“.

Пален е огън в къщурката на една от най-хубавите детски площадки в града “При Голямата къщурка“, която се намира на едно от най-оживените места в парка и в близост до бул. „Руски“. Освен че е обгорена част от дървената стена, почти напълно е унищожено едно от съоръженията за игра. Като огнище неизвестните злосторници са използвали и голямата люлка.

Единствено високото качество на произведените в Швеция детски съоръжения е предотвратило по-големи щети.

В близост до площадката е прекършено клонче на засадена преди 10-ина дни млада липичка на място, където наскоро беше пречупено двегодишно добре развиващо се дръвче. Списъкът на вандалщините се допълва и с две счупени пейки.

От „Градини и паркове“ за пореден път призовават гражданите да пазят и да не бъдат безучастни, когато станат свидетели на вандалски прояви, а да сигнализират компетентните институции. Служители на предприятието вече се заеха с възстановяване на щетите, а от ОП „Чистота“ изпращат една от мултифункционалните си машини да измие с пароструйка съоръженията и настилката на детската площадка.