Оскари 2015: 10 неща, които задължително ще се случат

Част от ситуациите и победителите са лесно предсказуеми

Рядко се случва две истински творчески ленти да се борят за наградата на Академията и да са толкова близо до получаването на заветната статуетка за най-добър филм.

„Бърдмен” , филм за актьор в театъра който, се състезава за награди, организирани от актьор в театъра и „Детството”, който е заснет за над 12 години, ще участва в церемонията, която сякаш ще продължи 12 години.
Със сигурност ни предстои дълго гледане в неделната нощ срещу понеделник. 

Ето 10 неща, които можем уверено да прогнозираме, че ще се случат:

1. С опит в музикалния театър, водещият Нийл Патрик Харис ще пее и танцува. Той не може да е толкова талантлив, красив или спретнат като Хю Джакман, но се надяваме, че има някои подготвени Петдесет нюанса сиво шеги, които ще са по-добри от „Петдесет нюанса сиво”. 

2. Почнат ли веднъж да се раздават наградите, има редица сигурни получатели, които ще се качат на банката. Един от тях е Джей Кей Симпсън, който ще получи Оскар за най-добър поддържащ актьор за ролята си на учител по музика, който тормози, заплашва и плаши своите ученици. Да видим как оркестъра ще се опита да прекъсне речта му!

3. Нещо ще се обърка. Миналата година това беше Джон Траволта с представянето на "единствената и неповторима , Адел Дазим" която ще изпее „Let it go” вместо Индина Менцел. 

 4. Също е сигурно: Джулиан Мур ще спечели най-добра актриса за играта на брилянтен професор в колеж с ранна болест на Алцхаймер в „Все още Алис „. За първи път актриса ще спечели наградата след като е прекарала три години играейки полусестра в сапунка ( До като свят светува 1985-88). За ваша информация Данел Дей Люйс игра в същия сериал две години.

5. Тъй като водещият Патрик Нийл Харис си призна наскоро, че е гей, със сигурност ще има много по-малко шегички на гърба на гей общността в гилдията, дано не е скучно.

6. Миналата година имаше доставчик на пици, тази година едва ли, но може би нещо китайско, поднесено от китайски хакер маскиран като доставчик. От Сони трябва да са много внимателни тази вечер.

7. Спонсорите ще се опитат да наблегнат на прословутото селфи, което миналогодишния водещ Елън ДеДженеръс си направи с няколко легенди от киното и за, което после стана ясно, че е било рекламен трик на смартфоните Самсунг. Мениджърите на Пепси, официалната напитка на церемонията, ще работят ден и нощ за да са сигурни, че логото на Кока Кола няма да се появи на екран случайно, както се случи миналата година, когато доставчикът на пица внесе кутиите брандирани с логото на Кока Кола на сцената.

8. Музикалните изпълнения ще ни предоставят едни от реалните акценти на наградите тази година, особено с отдаването на почит от Лейди Гага към Джон Леджънд. Една от песните обаче ще даде шанс на милиони зрители да се отправят към тоалетната, само не знаем коя точно.

9. Когато дойде време да се представи най-добър анимиран пълнометражен филм - най-вероятно „Как да си дресираш дракон 2” - много от екипа зад „Лего: Филмът” ще въздишат, молят или просто ще зяпат разсеяно в космоса. Как една от най-креативните анимационни ленти от последните години дори не е номиниран остава загадка. Чия беше идеята така или иначе Джон Траволта, да избере номинираните?

10. Или „Човекът птица” или „Юношеството” ще спечели за най-добър филм. Да заложим на „Бърдмен”, (Човекът птица),  чудна, мрачна, странна, смешна сатира за развлекателния бизнес. И когато това се случи, продуцентите в Холивуд ще се чудят "може би наистина трябва да се направи супергерой филм за Бърдмен".