Глоба и условна присъда за пенсионерка отглеждала марихуана

55-годишната жена е заловена с 3 кг. марихуана

Пенсионерка, заловена с 3 кг марихуана, собствено производство, направи пълни самопризнания и се отърва с условна присъда и глоба от 7000 лв. от Русенския районен съд, предаде БНР.

Тя бе призната за виновна по обвинението, че между месец май и септември 2014 г. засяла и отглеждала растения от рода на конопа, а именно 2809 грама марихуана. Стойността на отглежданото наркотично вещество е определена на 16 854 лв.

55-годишната жена живее в Русе, не е осъждана до момента, разведена е и е пенсионерка. Тя е признала вината и сключила споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. За това си деяние жената получава наказание лишаване от свобода за 2 години и 6 месеца, чието изпълнение се отлага за изпитателен срок от 4 години и 6 месеца.

Ще трябва да плати и глоба от 7000 лв. Така одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда и не може да се обжалва.

Русенката бе заловена по време на акция в кв. "Долапите" на 9 септември 2014 г. Тогава, полицаите се натъкнаха на оранжерия с канабис, устроена на площ от 64 кв. м. В нея пенсионираната дама отглеждала 80 стръка марихуана с височина около 1,65 м. Полицията прибрала и 10 пластмасови бутилки с големина до литър, пълни с препарати за грижа за канабиса.