Предстои пети национален турнир по карате в Червен бряг

Събитието се посвещава на 20-годишнината от създаването на червенобрежката школа по карате

Юбилейното издание ще се проведе на 7 март в Спортната зала в града и се посвещава на 20-годишнината от създаването на червенобрежката школа по карате към Клуба за бойни изкуства „Петромакс”.

Националният турнир по карате за деца, младша и старша възраст, има за цел да популяризира и съдейства за развитието на бойните изкуства сред подрастващото поколение и да определи призьорите за наградите на Община Червен бряг. Негови организатори са Карате клуб „Петромакс”, подкрепен финансово от Община Червен бряг, местни фирми и спонсори.

Тази година заявки за участие в Червен бряг са подали над 150 състезатели от повече от 10 клуба от страната. Те ще се съревновават в дисциплините „макивара”, „ката” и „кумите”. Всички срещи по отделните дисциплини ще се провеждат и администрират съгласно действащите правила на WKF (Световната карате федерация), а главен съдия на турнира ще бъде един от малкото съдии на Световната федерация у нас – секретарят на Реферската колегия на Националната федерация по карате, Георги Йосифов. За победителите в призовите места организаторите са осигурили купи, медали и грамоти, както и купи за комплексното класиране.

Откриването е обявено за 13 часа, а в церемонията ще се включат вицепрезидента на Националната федерация, шихан Русалин Русалинов и кмета на Общината, Павлин Фильовски.

През годините турнирът успя да се наложи като едно от авторитетните спортни събития в Националния календар на Федерацията и печели все повече привърженици, съобщават от местната управа.