Окончателно! Пловдивското дерби ще е във вторник

Спорт

08-03-2015, 17:27

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдивското дерби пред провал (СНИМКИ)

Пловдивското дерби под въпрос

БФС заплаши Локо (Пд) с наказание при неподготвен терен

Сагата около пловдивското дерби продължава, но изглежда вече има своя край. След като още от вчера двата клуба Локомотив и Ботев настояваха днешният мач да бъде отложен, това стана непосредствено преди планираното начало на срещата. Съдията и делегатът на двубоя отложиха двубоя с 24 часа, но сега събитията около дербито претърпяха нов развой.

Официално срещата бе насрочена за вторник, 10 март, от 17:30 часа, а решението бе взето на извънредно събиране на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз по настояване на телевизията, държаща правата за родното първенство.

Ето и официалното съобщение от страна на СТК:

На извънредно заседание на  СТК на база доклади от длъжностните лица, настояване от носителите на телевизионни права НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП и Футбол Про Медиа и съгласувано с МВР и футболните клубове участници в срещата, отложената от длъжностните лица среща от „А” ФГ между отборите на ПФК „Локомотив” Пд и ПФК „Ботев” Пд  няма да се състои на 09.03.2015 г, а ще се играе на 10.03/вторник/2015 година от 17.30 часа и ще се излъчва по Диема.

СТК обръща внимание на домакините, че в случай, че срещата не може да се изиграе на новата дата поради  неподготвен терен, същите ще бъдат санкционирани съгласно нормативните актове на БФС.