Пенчев: Засегнахме много интереси, дано всичко се реши на терена

Спорт

13-03-2015, 14:24

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Мачът с ЦСКА е финал за Ботев, призна треньорът на "жълто-черните"

Треньорът на Ботев (Пловдив) Петър Пенчев даде редовната си пресконференция преди кръга. Сега съперник на отбора му е ЦСКА в последния кръг от редовния сезон в „А” група, а срещата е изключително важна, тъй като при успех „жълто-черните” ще се класират в челната шестица на шампионата.

„Предстои труден мач, срещу отбор от челото на класирането. Уважаваме много ЦСКА заради представянето им в първенството, заради футболистите, които са в отбора. Знам, че съперникът ще излезе за победа. Успехът за нас е жизненоважен. Този мач за нас е финал.

С тези резултати, които постигнахме, засегнахме много интереси. Ясно е по много неща, ясно е на всички. Не сме удобни, но сме честни и искаме всичко да се реши на терена.

За мен информациите, че ЦСКА ще ни легне, са пълни спекулации. Въобще не очаквам това да се случи. Те си имат цели, загубиха първите два мача. За мен това не е нормално за отбор като ЦСКА.

Искам всичко да се решава на терена. Очаквам обективност от страна на съдийската бригада. Публиката на Ботев е компетентна и ще прецени, когато има тенденция. Съдиите трябва с поведението си да не провокират феновете.

Притесняват ме нещата през последната седмица. По отношение на ситуацията в мача с Локомотив и картоните, които бяха показани на определени футболисти.

Гоним първата шестица, но не сме обсебени от тази мисъл. В двата мача от началото на годината показваме израстване и искаме да продължим така.

Освен наказаните нямаме други проблеми. Всички са здрави. Надявам се, че хората, които получат шанс, ще покажат същата съпричастност за доброто представяне на отбора“, коментира Пенчев.