ОУ "Елин Пелин" в Пловдив ражда златни шампиони по математика (снимки)

Животът

03-04-2015, 13:29

Снимка:

PlovdivUtre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученик от Пловдив е в топ 10 на най-добрите математици в Европа

Математическите шампиони си получиха и допълнителни грамоти и поздравление от своите преподаватели

Четирима ученици от основно училище "Елин Пелин" спечелиха златни медали по математика от международното състезание "Математика без граници". В него участват 23 страни от целия свят, сред които Русия, Бразилия, САЩ, Япония и други. След втория кръг сред финалистите в решаването на задача са и Емилия Моллова, Мира Христева и Яна Методиева от 5-тите класове и Емил Чолаков от 6-ти клас на ОУ "Елин Пелин". Те се окичиха със грамоти и златни медали, тъй като са решили задачите без грешки. Със сребро от международното състезание се върнаха и Мартина Маркова, Стелиян Говедарски, Деница Кафеджиева и Емина Йорданова.

Математическите шампиони си получиха и допълнителни грамоти и поздравление от своите преподаватели Татяна Минкова и Кита Халачева по време на училищното тържество, наречено "Вечер на математика". Под формата на ТВ предаване, момчетата и момичетата от клубовете "Знание и успех Питагор", "В дълбините на математиката", и "Забавната математика", които са по програма УСПЕХ представиха знанията си, които им дават стабилна подготовка за кандидатстване след това в математическата гимназия или в елитните езикови средни училища.

"Надявам се да имаме шампиони и след третия финален кръг за тази година на международното състезание. То ще бъде през лятото в Несебър, като и тогава, както до сега задачите биват написвани и оценявани от международно жури, с доказани специалисти", поясни Татяна Минкова, която е преподавател по математика и информационни технологии в училището. Тя допълни, че освен международното признание за родните ученици, това е показател и за нивото на преподаване на математика в "Елин Пелин".

"Силно се надявам получените знания от учениците ни да им бъдат ключ за висока оценка на Националното външно оценяване, което предстои за децата след 7 клас ", допълни Минкова.