И Ботев поиска помощ от феновете

Ръководството на "жълто-черните" стартира дарителска кампания

Тежка финансова криза е ударила най-популярните клубове в страната ни и след ЦСКА, Левски, Локомотив (Пловдив), сега и от Ботев (Пловдив) поискаха подкрепа от своите многобройни фенове.

За целта бе стартирана дарителска кампания под мотото "Да подадем ръка на любимия си клуб".

Началото й бе обявено от официалния сайт на клуба и в съобщенето до феновете бе обяснено как желаещите да помогнат могат да го направят.

Ето какво написаха от Ботев:

Скъпи ботевисти, приятели, за всички ни е ясно трудното положение, в което се намира нашият любим клуб. В тази връзка Сдружение "ПФК Ботев", Клуб на Привържениците на Ботев Пловдив и обединени фракции Бултрас решиха да подемат съвместна инициатива за подпомагане на клуба ни. За целта бяха набелязани следните точки:

1. Стартира продажба на символични билети за предстоящите мачове на отбора, които са на цена от 5 лв. Билетите могат да бъдат намерени във фен магазина на базата в кв. Коматево, в магазина на КПБП на улица "Нестор Иванов", както и преди, a и по време на мачовете на Ботев Пловдив.

2. Открита е дарителска сметка в лева в Тексимбанк на името на Сдружение "ПФК БОТЕВ":

IBAN: BG30TEXI95451004018001

BIC: TEXIBGSF

Специално за ботевистите в чужбина са предвидени опции за по-бързо, лесно и евтино изпращане на даренията.

Първата опция е да се направи директен превод към посочената по-горе сметка на  Сдружение "ПФК БОТЕВ" посредством онлайн платформата transferwise.com, където таксите за международни транзакции са до 90% по-ниски от стандартните. Тази опция е за предпочитане при изпращане на по-сериозни суми.

Втората възможност е изпращането на пари посредством PAYPAL на познатия имейл на КПБП: [email protected]

Регистрацията и в двете платформи за онлайн разплащания е бърза и лесно и позволява изпращането на пари както от дебитните/кредитните карти, така и директно от банковата сметка на дарителя.

Периодично ще бъде публикуван пълен отчет с набраната сума и имената на дарителите.

Нека всички заедно покажем колко голяма е нашата любов към Ботев Пловдив!