Литекс спря серията на Ботев

Ловчанлии с минимален успех в Коматево

Литекс сложи край на добрата серия на Ботев и нанесе първо поражение на пловдивчани през тази година, при това като гост. В среща от 24-тия кръг, 2-рия от плейофите в първата шестица на „А” група, ловчанлии постигнаха минимален успех с 1:0 в Коматево.

Срещата премина доста равностойно и в доста добро за родните стандарти темпо.

Голът за успеха на ловчанлии реализира Страхил Попов в 63-ата минута на срещата. След центриране от свободен удар на Регула, вратарят на „жълто-черните” Стаховяк излезе неразчетено и бе изпреварен от Попов, който намери топката с глава и я прати във вратата на домакините.

Ключовият момент в срещата обаче сякаш бе 4 минути по-рано, когато бе отменен гол. След продължителна атака Огнянов подаде, топката се отклони от защитник на Литекс, след което Васев я вкара във вратата. Гол не бе зачетен заради засада. След тази ситуация последваха протести на полвдивчани и за кратко като че ли изгубиха концентрация и това доведе до попадението във вратата им.

В класирането Литекс поне за кратко се изкачи на 3-то място в класирането с 43 точки и вече изостава само с 2 от 2-рия в класирането ЦСКА. Ботев си остава на 6-ата позиция с 37 точки.