Интернет убива секса

Само три пъти месечно

Британски следователи стигнали до заключението, че виртуалното общуване убива желанието за любов и секс.

 Проф. Дейвид Шпигелхалтър от Кембриджския университет написа книга, в която твърди, че сексуалният живот на човечеството е в упадък от момента, когато се е появил интернет, пише БГНЕС. Днес статистическата двойка прави секс само три пъти месечно. Докато през 2000-та година показателят бе 4 пъти, а през 90-те години - 5 пъти

 "Преди ние имахме ясно разграничаване между личен и обществен живот. Днес обаче всичко се е смесило и обществения живот се интегрира в личния", твърди професорът.

 Хората постоянно си проверяват пощата в ноутбуците и смартфоните и свободно време просто не остава. Професорът дори смята, че заради виртуалното общуване все повече хора живеят поединично, а не по двойки и в семейства. Понеже общуването не се прекъсва, няма смисъл да се живее заедно. Можеш да си включиш радиото, да намериш приятна музика или да прекараш вечерта в компанията на приятел.

 Освен с този технологичен напредък нашият живот е пълен с всякакви начинания, идеи, мероприятия и просо не остава време за общуване с "половинките". Пък и се променят приоритетите - първо работата. А тя благодарение на смартфоните може да ни открие и под душа, и в леглото. Отмарянето - чак след това. Изобщо сексът не е приоритет за съвременния зает човек със смартфон.