Над 70% от тийнейджърите имат смартфони

Общество

13-04-2015, 12:22

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тийнейджър си присвоил над 1000 лева от бонуси

24% от анкетираните заявяват, че са онлайн постоянно

Младежите продължават да са най-големите фенове на новите технологии и социалните мрежи. Проучване на Pew Research посочва, че 73% от тийнейджърите имат смартфони, съобщава онлайн изданието VentureBeat, цитирано от 24 часа.

Дори и да не притежават личен смартфон, общо 88% от тийнейджърите в САЩ имат редовен достъп до подобно устройство. Освен това 92% от младежите влизат в интернет всеки ден.

Проучването показва още, че социалните мрежи продължават да бъдат една от любимите онлайн дестинации на тийнейджърите. Най-популярна все още е Facebook, която се използва от 71% от младежите на възраст между 13 и 17 години. Най-голямата социална мрежа обаче бележи и известен спад, защото проучването от 2012 г. посочваше 77%.

На второ място по популярност е Instagram, която се използва от 52% от младежите. Тя е следвана от Snapchat - 41%, Twitter - 33%, Google+ - 33%.

За все повече тийнейджъри интернет се превръща в даденост. 24% от анкетираните заявяват, че са онлайн постоянно, а над половината влизат в глобалната мрежа по няколко пъти на ден.