Звезда на ЦСКА: Тръгвам си през лятото

Тони Силва иска трансфер

Крилото на ЦСКА Тони Силва загуби титулярното си място при новия треньор Га­лин Иванов. Португалецът бе не­изменна част от стартовия съ­став при Стойчо Младенов, но от началото на годината се предста­вя доста неубедително и в крайна сметка бе пратен на пейката. Силва дори не попадна в групата за домакинството на Ботев (0:0), макар да не бе контузен или нака­зан. "Тема Спорт" се свърза с юно­шата на Ливърпул, за да разясни как стои ситуацията около него.

- Тони, всичко наред ли е около теб? в последните седмици постепенно загуби титулярното си място...

- Чувствам се много добре. Нямам проблеми. Дали играя или не, е реше­ние на треньора.

Няма как обаче да си доволен, че загуби титулярното си място при новия треньор Галин Иванов?
- Е, няма как да съм щастлив, но ра­ботя, за да си върна мястото. Остава малко време до края на сезона и тряб­ва да дам всичко от себе си. Надявам, се че ще играя повече. Но не съм ядо­сан на треньора. Просто така е ре­шил.

ЦСКА стартира пролетта доста трудно и отборът все още няма гол в официален мач. Как си го обясняваш?
- Трудно ми е да намеря логично обяснение. Просто нищо не се получава на терена. A и всички проблеми около клуба ни пречат, няма как да не оказ­ват влияние. Вече е много трудно и да се борим за титлата... Неприятно е как се стекоха обстоятелствата, но не можем да върнем бремето назад. Оттук насетне трябва да се стре­мим да се представим възможно най-добре в оставащите мачове.

Твърди се, че една от причините да не играеш е, че не влагаш много усилия в тренировките...
- Не, не, това не е вярно. Това са лъ­жи. Винаги тренирам максимално усър­дно. Аз съм професионалист и не мога да си позволя да не давам всичко от се­бе си. Но говорих с треньора и той ми обясни някои неща. Каза ми, че не харе­сва индивидуални играчи и може би това е причината да не харесва и мен. Аз съм крило и моята цел и силна страна е да дриблирам. Опитвам се да го правя всеки път. Това е моят стил и няма как да го про­меня. Явно треньорът не харесва ин­дивидуално действащи играчи, но как­во мога да направя?! Трябва да съм търпелив и ако получа нов шанс за изя­ва, да се справя максимално добре.

Притесняват ли те разнопосочни­те информации за бъдещето на ЦСКА?
- Ще изчакам да видя каква е ситуа­цията около клуба до края на сезона. Пишат се различни неща наистина, но аз не им вярвам. Слушам единствено какво ми казват от ръководството. Всеки може да си пише и говори какво­то си иска.

Има ли сериозни забавяния при плащането на заплатите?
- Не ми се говори за пари. Общо взе­то, нещата по този въпрос за извест­ни.

През зимата имаше спорове със Стойчо Младенов, заради неспазени обещания от негова страна. Какви бяха те и промени ли се ситуацията около теб след напускането на тре­ньора?
- Не бих искал да говоря за това, то е вече минало. Гледам напред и толко­ва. За мен няма значение кой е тре­ньор. Младенов е добър специалист и не мога да кажа нещо лошо за него. Все пак той ме доведе в ЦСКА и ми даде шанс, за да се докажа на по-високо ниво. Преди да дойда в Бълга­рия аз играех по долните дивизии на Англия пак той ме доведе в ЦСКА и ми даде шанс, за да се докажа на по-високо ниво. Преди да дойда в Бълга­рия аз играех по долните дивизии на Англия така че не мога да не съм благодарен за получената възможност. Просто настъпи известно неразбира­телство между мен и Младенов, нищо повече.

Каква е целта ти оттук насет­не? Вероятно имаш желание да бъдеш продаден в по-сил­но първенство през лятото?
- Да, бих искал да бъда продаден през лятото. Смятам, че как­вото можах, да­дох на ЦСКА. Но ве­че се надявам да заиграя на друго място. Имаше възможности да бъда продаден и миналото лято, и сега през зима­та, но не се полу­чи. Едва ли обаче ще се задържа в ЦСКА след края на този сезон.