Скандалжии сте? Спокойно обвинете родителите си

Умеете ли да преминавате през споровете дипломатично

Ако скандалът с любимия ви разтриса до дъно и след караницата не можете да се успокоите часове наред, да знаете, че той не е виновен. Виновни са мама и тате. Както винаги.

 Ако сте се разбирали с тях като малки, значи умеете да преминавате през споровете дипломатично.

 Но детството в семейство, където атмосферата е като между куче и котка, разклаща психиката и дори най-малкият конфликт в зряла възраст може да ви хвърли зад борда на нервната криза.

 Психолози от университета в Минесота проследили живота на деца, родени в средата на 70-те години, до днешни дни. Те открили, че ако родителят или дори бавачката помагат на малкото дете да регулира отрицателните си емоции, то израства с развита способност само да се справя с тях, пише в. "Дейли Мейл".

 Дори онези от нас, които не са имали щастието да живеят в хармонично семейство обаче могат да възпитат у себе си това качество, ако случат на емоционално стабилен и зрял партньор. Той служи като буфер между емоционалната нестабилност на приятеля или приятелката си и конфликтните ситуации от ежедневието. В една по-продължителна връзка такова влияние може да има ефекта на истинска терапия.

 Според друго проучване обаче е по-лесно да оставите търканията зад гърба си, ако сте... жена. Това вероятно ще изненада не един съпруг, имал нещастието да забрави годишнина от сватбата, но жените прощават по-лесно и развиват по-силна