Дънов: Лошото за България свършва през 2045 г.!

У нас хлябът ще се раздава безплатно, казвал Учителя

Създателят на Бялото братство Петър Дънов често говори със своите ученици за бъдещето на България и винаги казва, че пред страната и нейните хора има много светло бъдеще. Предсказанията на Учителя стигат още по-далеч и чертаят ролята на световен водач на българите, но не в този вид и роля, с които сме свикнали днес. Не като САЩ и не като Русия, а в духовен смисъл, който от днешна гледна точка все още изглежда много неясен и неразбираем.

Според Дънов „свършекът на века се изразява в едно чистене на старото човечество, за да може на негово място да дойде новото човечество". Това чистене е започнало през 1900 година. Първият етап от него е приключил през 1945 г., вторият - през 1990 г. Тези периоди, очертани от Учителя, съвпадат и с големи исторически събития, които променят съдбата на българите.

През септември 1944 г. в страната се установява комунистически режим, който самият Дънов пророкува, че ще е пълен с тъмнина, насилие и невинни жертви. Този режим пада на 10 ноември 1989 г. времето до 1999 г. Учителя определя като едно от най-спокойните за българите, но бърза да предупреди, че следват още 45 години на тежки изпитания. Най-хубавото е, че Създателят на Бялото братство категорично заявява, че

Трета световна война няма да има. Но изтъква, че времето до 2045 г. ще е изпълнено с „още по-страшна диктатура от тази до 1990-а". Дънов казва, че тези години ще са страшни за „страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудните, чародейците, идолопоклонниците и всички лъжци".
След 45-годишния период ще настъпи времето, когато за „България иде голямо добро, което всички трябва да приемат доброволно. Ако не го приемат доброволно, насила ще го приемат, но Бог няма да отмени решението си", категоричен е Петър Дънов.

„Българският народ велико бъдеще го очаква и България ще бъде първата страна в света, където хлябът ще се раздава безплатно. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник за целия свят. Българите са хора, които ще вкарат всички народи по света в Рая", предрича Дънов в една от беседите си. Той неведнъж говори и за това, че „макар и малък народ, българите представляват банка, която ще кредитира другите народи. Невидимият свят пази България, защото тя ще бъде стълбовете, диреците на Новата култура на човечеството".

Петър Дънов обича да изтъква издръжливостта на българите и казав, че това е едно от спасителните качества. „Българският народ е търпелив. Той издържа турското робство. Издържа на всичко. Издържа на насилието. Ще издържи и в бъдеще".