Стефан Грозданов: Слаби отбори изтикаха Локо(Сф) на второ място

Лудогорец с лекота ще стане шампион

Футболният специалист и председател на Асоциацията на българските треньори  Стефан Грозданов е бивш треньор на Локо(Сф). Той коментира защо "червено-черните" са на втора позиция в шампионата.

"Безспорно в Локо(Сф) се работи правилно и това дава резултати. Но има и друга причина, която е извън тях, за да са на второ място в момента", заяви Стефаен Грозданов.

"Слаби отбори изтикаха Локо(Сф) на второто място. Вижте какво става с основните играчи в момента. ЦСКА в последно време се пусна от хорото за второто място. Левски е даже във втората шестица. Ботев(Пд) продължават да са финансово нестабилни. Литекс са с детски отбор, който прави геройства, за да е в тройката", обяснява Грозданов.

"И кои отбори остават? Берое и Локо (Сф). Съвсем нормално тогава "червено-черните" имат идеална възможност да се възползват от слабостта на другите отбори и да се класират на второ място. Не говорим за първото защото Лудогорец е най-добрият отбор в България и няма да изпусне и тази година титлата. Лудогорец с лекота ще стане шампион", сподели Стефан Грозданов.

"Не трябва да се подминава и факта, че Локо(Сф) събра играчи, които за разлика от ЦСКА и Левски, не са пазарувани на кило. В тима се върна Гъргоров, който за България е един чудесен плеймейкър и помага много на отбора", допълни Стефан Грозданов.