Метрото се оказа тясно! (снимки)

Метростанция „Бизнес парк“ не може да поеме пътникопотока

Няколко дни след дългоочакваното пускане на финалната отсечка на Първи метродиаметър, до "Бизнес Парк София", пътници започнаха да се оплакват, че метростанцията на Бизнес парка е твърде малка и не може да поеме пътникопотока в час пик. 

В интернет вече се появявиха снимки на задръстените коридори на метростанцията във вечерния час пик, когато хилядите работещи в Бизнес Парка си тръгват от работа.

Един от пътниците в понеделник вече е подал сигнал на сайта на Столична община call.sofia.bg относно проблемите с излизането от метростанцията. 

„От влака слезе солидна тълпа и тръгна към двата ескалатора (няма стълби!!!!!!!!). Получи се блокаж между ескалаторите и четирите турникета горе (само 4!!!!!!!!!)“, пише потребителят. „Не можех да сляза от ескалатора, тъй като пред мен имаше много хора, а отзад ескалаторът бълваше още хора и ми се наложи да подскачам върху последното стъпало на ескалатора. Някой може да пострада така... И тъй като няма място къде да изградите стълбище, просто премахнете турникетите. Работа за 20 минути е. Моля, действайте, или измислете по-добро алтернативно решение!“, призовава столичанинът.

Засега единственият отговор на оплакването е, че „сигналът ще бъде пренасочен чрез формата на Виртуално деловодство.“ Средното време за решаване е „30 дни след потвърждение“, пише Топновини.бг.