Изследвайте се безплатно за ХИВ/СПИН утре и на 17 май

Мисия Бургас

14-05-2015, 10:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пореден със СПИН в Бургас и първи за 2015

Освен мобилни лаборатории в града ще се раздават и информационни материали

Във връзка с отбелязване на 17 май като Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН, община Бургас инициира АНТИСПИН кампания. Нейни партньори в това начинание са РЗИ, Сдружение "Равновесие", Сдружение "Доза обич", Фондация "Областен ромски съюз", "Каритас", Студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров"- Катедра "Здравни грижи"- специалност "Медицинска сестра", доброволци от Общински младежки клуб "J.J.Cool A" и  БМЧК.

Кампанията се подкрепя от Общински координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

На 15 май  от 10:30 - 13:30 часа ще се извършва бързо и анонимно тестване на ХИВ в мобилни лаборатории, разположени на възлови места в Бургас - на БСУ (до велостоянките), ул. "Александровска" и до Часовника. 

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, БМЧК, Сдружение "Равновесие", Фондация "Областен ромски съюз", Сдружение "Доза обич", Сдружение "Каритас" и студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров"- Катедра "Здравни грижи" ще раздават здравно-информационни материали и ще мотивират жителите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

На 17 май от 20:00 - 20:30 часа ще се раздават флаери, брошури, здравно-информационни материали и предпазни средства. Ще има и консултиране за безопасно сексуално поведение и мотивиране на младите хора за изследване на ХИВ от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас и  БМЧК- на входа на Морската градина и пред Културен център "Морско казино" .

От 20:30 часа предстои запалване на традиционната огнена панделка пред паметника на моряка в Морската градина от екип доброволци, техни връстници,  жители и гости на Бургас.