Уволненият шеф на Агенцията по храните дал на съд "клеветника" от "Аладин"

Милан Андреев допуска, че в БАБХ действа цяла престъпна група

Освободеният от поста директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов обяви, че ще търси правата си по съдебен ред.

"Още миналата седмица съм предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчистя петното, което лепнаха върху името ми и да осъдя клеветника". Това каза пред журналисти Пламен Моллов на излизане от сградата на Агенцията, в която по-рано се проведе среща между новия изпълнителен директор д-р Дамян Илиев и основателя на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан, съобщи "Фокус".

Моллов не пожела да коментира дали отстраняването му от поста е политическо решение. Премиерът Бойко Борисов освободи Моллов от поста в петък вечер след като представители на "Аладин фуудс" се оплакаха миналата седмица от корупция.

По-рано пред БНР депутатът от ГЕРБ Методи Андреев изрази съмнение, че в БАБХ действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не е упражнявал сам натиска върху производители. Парламентарната комисия за борба с корупцията вероятно ще сезира главния прокурор, каза Андреев.