Куче нападна жена в Благоевград, докато кара колело

Жената паднала и е със счупен череп

Нелеп инцидент изпрати в "Пирогов" 40 -годишна благоевградчанка, съобщава struma.com. Елена Г. карала колело по пътя за парк "Бачиново" край Благоевград. Внезапно изскочило куче я подгонило, жената се обърнала назад и паднала на бордюра на алеята. Дали кучето е безпризорно или има собственик, не се знае.

Инцидентът се разиграл пред очите на съпруга й, който управлявал велосипед малко преди нея. Незабавно е транспортирана в Спешно отделение на МБАЛ, откъдето открили травмата на черепа и тази нощ е преведена в столичния институт "Пирогов". Голям проблем е за МБАЛ Благоевград липсата на неврохирурзи, така пациентите, които имат нужда от подобен преглед пътуват за столицата.

Преди месец в града заработи приют за кучета, който трябваше да реши проблема с кучешките нападения над хора. А преди два месеца, в сайта на община Благоевград, местната управа излезе с предупреждение гражданите да не пускат безпризорно своите домашни любимци. Проблемът с кучетата, въпреки посочените действия на общината, засега остава нерешен.