Масови проверки за „ол инклузив” в Слънчев бряг

Туризъм

15-06-2015, 14:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бой и обир на англичани в Слънчев бряг

За изминалата седмица са проверени 67 обекта

Започнаха масовите проверки на временни обекти и на хотели, предлагащи услугата „ол инклузив” в к.к. Слънчев бряг. Това съобщи д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, пред за Радио „Фокус”– Бургас.
За изминалата седмица са проверени 67 обекта. От тях 15 са временни обекти за бързо хранене, 20 са обектите за търговия на дребно и 4 заведения за обществено хранене и предлагащи услуги „ол инклузив”, както и 28 други заведения за обществено хранене. Съставени са два акта за установяване на административно нарушение за непредставени здравни книжки на персонала. Издадени са 7 предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването. Целенасочените проверки ще продължат през целия летен период. 
„По всяка вероятност много от временните обекти нямат издадени удостоверения- разрешителни от Агенцията по безопасност на храните”, каза още д-р Митев. Проверките са извършени от служителите на Агенцията в Бургас с помощта на пренасочените инспектори от Айтос и Карнобат, които ще се включат активно в проверките през цялото лято.