Ще се окаже ли Бруно Рибейро по-добър от българските треньори в Лудогорец ?

Разградчани си направиха шампионски стил с родни наставници

Апетитът идва с яденето. По тази причина е нормално Лудогорец да гони пета поредна шампионска титла в предстоящото първенство.

За първи път обаче тази цел ще бъде преследвана с чуж треньор.  И веднага изниква един въпрос. Дали португалецът Бруно Рибейро ще продължи шампионската традиция създадена в Разград от българските треньори Ивайло Петев - два пъти, и по веднъж от Стойчо Стоев и Георлги Дерменджиев.

Ивайло Петев създаде стила на игра. Стойчо Стоев вкара отбора в групите на Лига Европа и дори излезе от тях като игра мачове на пролет с Лацио и Валенсия. Георги Дерменджиев пък триумфално влезе в групите на Шампионската лига и направи запомнящи се мачове със Стяуа на плейофите, и в самата група с Ливърпул и Реал (Мадрид).


Така че, пред португалския наставник стои изключително тежка задача да задържи отбора на шампионското ниво в България и на международното равнище в групите на Шампионската лига, или "поне" в тези на Лига Европа.


Ръководството на Лудогорец винаги е усещало кога да постави нов треньор начело на отбора. На пръв поглед и тримата досегашни нямаше нужда да бъдат сменяни един с друг, но винаги промяната се оказваше сполучлива и без последствия за евротурнирите или за първото място в "А" група.

Имаше обаче българска приемственост. Да не забравяме, че Георги Дерменджиев,преди да стане старши треньор, бе помощник и на Петев и на Стоев.


Сега ще е интересно как петата поредна титла ще се гони с чужд треньор и с доста променен състав. Критерият от Петев, Стоев и Дерменджиев бе вдигнат доста високо и Бруно Рибейро ще трябва да покаже класа,а не само познанство с Моуриньо.

Ако Лудогорец не успее да влезе в групите "поне" на Лига Европа ще бъде провал преди провала. А да не говорим, ако изпусне и титлата.

В Разград винаги се е проявявало точното търпение и доверие към даден треньор. И той го е оправдавал. Да видим приятелят на Моуриньо, доколко, и докога ще оправдае присъствието си на "Лудогорец Арена"?...