Кметът с лимузината стана почетен гражданин на румънския град Бран

На входа на кметството е била поставена паметна табела по повод 10-ата годишнина от началото на приятелските отношения между Балчик и Бран

Кметът на Балчик Николай Ангелов стана почетен гражданин на побратимения румънски град Бран, съобщи Дарик. Званието е връчено по време на визита на делегация от Общинския съвет на Балчик в Румъния. Тази сутрин на входа на кметството на Бран е била поставена паметна табела по повод 10-ата годишнина от началото на приятелските отношения между българската и румънската община. Юбилеят е бил отбелязан с двудневни тържествени мероприятия. Паметна плоча ще бъде поставена и на сградата на община Балчик.

През месец юли в Белия град гостуваха представители от Бран. Тогава Николай Ангелов връчи на румънския си колега Георге Херменеану символичен ключ на Балчик. Редица детски формации и творчески групи от двата града са си разменяли визити по време на 10-годишното приятелство.

Бран се намира на 30 км от областния и окръжен център Брашов. Населението му  наброява около 1500 жители. Близо до него се намира средновековен замък, известен като замъкът на Дракула. Той е сред най-популярните места в Румъния, след като кралица Мария го възстановява и прави своя резиденция през 20-те години на миналия век.