Без България на световното по волейбол до 23 години в ОАЕ

Фаворити са Бразилия, Русия и Италия

От 24 август до 31 август в Обединените Арабски Емирства ще се проведе второто издание на Световното първенство за мъже до 23 години.

Така, както на шампионата при жените до 23 години, 12 отбора са разделени в две групи по шест.

 

В група А са отборите на Куба, Египет, Иран, Италия, Южна Корея и домакините от ОАЕ.

 

В група В са Аржентина, Бразилия, Мексико, Русия, Тунис и Турция.

За полуфиналите се класират първите два отбора от всяка група, като играят на кръст. Тимовете, заели трето и четвърто място в съответните групи, играят за разпределение на местата от пето до осмо.

Всеки континент/конфедерация е представен/а от два отбора, а бройката от 12 отбора допълват домакините от ОАЕ и Турция, която получи уайлд карта заради класирането си в световната ранглиста.

За съжаление, България няма да участва на първенството, въпреки че през 2013-та година начело със селекционера Драган Иванов завърши на четвърто място на Мондиала в Бразилия. Тогава шампиони станаха бразилците, а на второ място завършиха сърбите (които също няма да участват сега). С бронза остана отборът на Русия.

По време на първото издание геймовете се играеха до 21 точки, а в идеалния отбор на първенството попадна Венцислав Рагин като един от най-добрите двама централни блокировачи.

По време на официалната пресконференция с всички селекционери преди старта на първенството станаха ясни три отбора-фаворити за титлата - Бразилия, Русия и Италия.