„Изумрудената принцеса” акостира на Морска гара Бургас

Туризъм

27-08-2015, 09:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наемаме велосипеди и от Морска гара - Бургас

Пасажерите, заявили предварителни екскурзии са предпочели да посетят Несебър и Поморие

„Изумрудената принцеса” - най-големият круизен кораб, посещавал Черно море ще акостира тази сутрин около 7.30 ч. на Морска гара Бургас. С посрещането му, на Морска гара Бургас ще бъде открит круизен сезон 2015 година. Пасажерите, заявили предварителни екскурзии са предпочели да посетят града на ЮНЕСКО-Несебър и Поморие. Една част ще се отправят към Варна, а други ще се запознаят с древния Созопол. 

Пристанище Бургас е с потвърдени още пет посещения на големи пасажерски лайнера - от тях две на 294 метровия MSC ORCHESTRA и две на 252 метровия МSС SINFONIА, които ще се случат през септември и октомври. Над 15 000 туристи ще пристигнат в Бургас по време на настоящия крузен сезон. 
Гигантът „Изумрудената принцеса“ е истинска атракция със своите внушителни параметри: 290 м дължина, 36 м широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж и 22 възела крейсерска скорост. Гордостта на италианската корабостроителница “Финкантиери”- Emerald Princess е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. Пет звездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна. На борда му ще бъдат 3080 пасажери и 1200 души екипаж, което ще е своеобразен рекорд за Бургас.