Герберка скочи на Тотев с компромат

Мисия Пловдив

28-08-2015, 15:34

Снимка:

©БНР

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Бил забранил на съпартийците си да подкрепят кандидатурата на Пловдив за културна столица

Сензационно разкритие направи днес в кулоарите на местния парламент бившият зам.-председател на общинския съвет от ГЕРБ Сузана Николова, съобщи Дарик. Тя разказа пред журналисти, че настоящият кмет Иван Тотев, в качеството си на областен управител през 2011-та година бил забранил на съпартийците си да се подпишат в Меморандума за подкрепа на Пловдив за Европейска столица на културата.


Единствено Николова и бившият омбудсман Димитър Атанасов, който почина през 2013-та година, се осмелили да нарушат разпореждането на Тотев. Думите на Сузана Николова бяха подкрепени и от художника Емил Миразчиев, който за кратко бе в управата на Фондация „Пловдив 2019“.


Според Сузана Николова, която все още е член на ГЕРБ, през 2011-та година Тотев я извикал в кабинета си в областната управа и й заявил, че София ще бъде Европейска столица на културата, а и нямало смисъл да се хаби енергия в тази посока.


Кметът Иван Тотев категорично отрече твърденията на Сузана Николова. „Това са пълни глупости, чудя се още какви щуротии ще измислят до изборите“, заяви той.


Няколко минути преди изявлението на Николова общинският съвет я освободи от длъжността й на изпълнителен директор на "Свободна зона“ ЕАД.