Eвродепутат даде премиерски съветник на Цацаров

Крими

31-08-2015, 13:18

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Николай Бареков вини Яне Янев за търговия с влияние, клевета и заплаха

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков даде на главния прокурор премиерския съветник по корупционните въпроси Яне Янев за търговия с влияние, оклеветяване и заплаха.

 

"Сезирам Ви за класически случай на търговия с влияние, в който премиерски съветник използва институцията си и очевидно близките си работни връзки с прокурори, за да сипе заплахи и да изнудва политически лица", пише Бареков до главния прокурор Сотир Цацаров.

 

Повод за сигнала, който Бареков внесе днес в прокуратурата е изявлението на Янев пред столичен сайт, че съвсем скоро прокуратурата ще вкара в съда дело срещу лидера на "България без цензура“.

 

"Лице, облечено в изключителна държавна власт, отправя публична заплаха и анонсира Ваше действие през качеството си на висш чиновник в Министерски съвет срещу представител на опозицията", се казва в сигнала до Сотир Цацаров.

 

В документа се посочва, че Янев твърди, че разполага с тайна информация от "кухнята“ на главната прокуратура за "отзоваването“ на Бареков от Европейския парламент и привличането му като подсъдим в срок, съвпадащ изцяло с предстоящата предизборна кампания.

"Налице е погазване на закона, след като представител на изпълнителната власт /г-н Яне Янев/ поставя ултиматуми и заповядва на независимата съдебна система, в случая прокуратурата. Премиерският съветник Яне Янев е извършил престъпление по оклеветяване и заплаха, като публично, чрез медиите, е заплашил хора, защитени с европейски имунитет от съдебна саморазправа преди Вашата институция да е предприела каквото и да било запитване срещу мен и моя имунитет пред компетентните европейски власти", пише Бареков до Цацаров.