Политици крият хомо наклонностите си заради страх от изнудване

Без цензура

03-09-2015, 10:30

Снимка:

©Фейсбук/профил

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Твърдението е на кандидат кмета на София Виктор Лилов от либерална партия ДЕОС

Български политици крият своята хомосексуална ориентация заради опасност от натиск и изнудване. Това заяви в ефира на Дарик кандидатът за кмет на София от политическата формация ДЕОС Виктор Лилов.


По думите му този проблем е част от политическия пейзаж в страната, въпреки че не се коментира.
Лилов беше категоричен, че сред сега действащите политици има такива, които са взимали решения под натиск заради опасност да бъде огласена сексуалната им ориентация.


"Има едно много важно обстоятелство и то е свързано със средата, в която ние живеем и с българското общество. То все още смята и все още подкрепя негативния стереотип за хомосексуалните хора, като едва ли не става дума за някакво заболяване. Този факт осъществява огромен натиск върху различните хора и то особено върху такива, които са политически активни, да крият своята хомосексуална ориентация и идентичност. По този начин такива политици се превръщат в зависими от манипулации и изнудване. Това е изключително грозен факт, част от политическия пейзаж и за това не се говори", каза Лилов.
"И да, и в момента у нас има действащи политици с различна сексуалност", допълни той.


Виктор Лилов (48 г.) е музикален мениджър ("Месечина мюзик") и издател (Black Flamingo Publishing). Той беше член на Гражданския съвет на Реформаторския блок и кандидат за евродепутат от РБ. Стана известен не само със силно либералните си политически възгледи, но и с това, че е единственият български политик, който не крие, че е гей, а открито заявява различната си сексуална ориентация. През декември м. г. получи наградата за ЛГБТ личност на годината. Също в края на миналата година Лилов напусна – по принципни съображения – Реформаторския блок и стана един от най-видните членове на новата либерална партия ДЕОС.