Баш социолог адвокатства на ДПС, хвали ги

Политика

10-09-2015, 10:32

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Андрей Райчев "облече в бяло" Доган и Местан, вещае им връщане във властта като спасители

Няма нищо по-лесно от това да раздраниш българина с минарета и звук на мюезин, въпросът е по инстинкт или по разум ще се поведем, заяви по НТВ социологът Андрей Райчев. Един от огромните шансове е, че у нас между българи и турци като население конфликти няма, подчерта той.


Колко са турците в България, попита Райчев и каза - милион! На 5 българина - 1 турчин. "Как щеше да изглежда това без ДПС? Ислям, желание за автономия, съвсем чуждо и под влияние на Р Турция, това е сигурно. Как изглежда с ДПС? Малцинство, говорещо български, при нас малцинството не е парче от друга страна", каза Райчев.


"ДПС водеше дългосрочна външна политика против Турция, затова у нас е така, а не като в Македония, Сърбия и пр. ДПС е шансът за България, след тоя Възродителен процес турците можеха да се превърнат в нещо антибългарско, но това не стана", обобщи социологът.


Ислямизацията на ДПС започна през 2008 г., констатира още Райчев и отрече да е адвокат на ДПС. "Те са болни с всички политически болести, но крадат по-организирано и йерархизирано", похвали партията Андрей Райчев.


"Преди година, когато реши да излезе от коалицията "Орешарски", ДПС сключиха реална сделка, като завиха надясно и назад. Те спряха Южен поток, направиха голяма услуга на САЩ, а Турция прекрати анти-ДПС акциите си", продължи Райчев. Според него ДПС е на път да се върне във властта. На мястото на ДПС може да дойде нещо нетърпимо за България, нещо ислямско, те са незаобиколим фактор обаче. Те правят някакви жестове от гл.т. на електората си, но идеята, че Доган и Местан са ислямисти, е абсурдна", каза Райчев.


"ДПС накара Ердоган да се съобразява с тях, а не обратното, а те десетилетия се мъчеха да обяздят ДПС. САЩ са заинтересовани от ДПС и заради ИД, нещо истински страшно. ДПС е либерална формация", обясни още Райчев.


"За нас следват лоши работи от Близкия Изток, ако там гръмне, ние сме близко", каза той. "За жалост, в българското ръководство има едни натегачи, които разчитат, че САЩ ще им удължи мандата", подчерта Райчев.