За 19 удара с нож, мъж ще лежи 20 години

Крими

25-09-2015, 12:10

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Наказанието на убиеца е олекотено, защо си признал

На 20 години лишаване от свобода бе осъден Мариян Юруков - за убийството на 45-годишната Соня Наумова от с. Виево. Присъдата на 45-годишният мъж бе произнесена вчера от Окръжният съд в Смолян. На подсъдимия беше наложено наказание "доживотен затвор“, но тъй като той признал всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт, делото е проведено по съкратеното съдебно следствие. В този случай, съгласно НПК наказанието "доживотен затвор“ следва да се редуцира на 20 години лишаване от свобода, каквато е и окончателната присъда на окръжните магистрати, обявиха от Смолянския окръжен съд.


Убийството е било извършено на 7 февруари тази година към 15:30 ч. в с.Виево, като Мариян нанесъл 18 прободно-порезни наранявания с нож в областта на гръдния кош и една порезна рана на лявата мишница на Соня. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата, изпитала е изключителни страдания от нанесените й първи удари до настъпването на нейната смърт, която й е причинена с особена жестокост, категорични са от обвинението.


След убийството, Юруков избягал в близката гора, носейки със себе си ножа, с който е убил Наумова. От мобилния си телефон се обадил на свой познат и му казал, че е убил Соня и възнамерява да се обеси. След това обвиняемият Юруков се обадил на тел. 112, представил се с двете си имена на дежурния оператор и съобщил, че е убил Соня Наумова и той се е наръгал, тъй като не иска да живее повече. Докато операторите на тел.112 и дежурният от МВР поддържали разговора с Юруков по телефона, полицаите успели да го издирят в гората и го заловили.


Наказанието на Мариян Юруков е наложено да се изтърпи при първоначален “строг” режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, като осъденият ще трябва да заплати и разноските по делото, възлизащи на около 2400 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.