Оралният секс е не само удоволствие, а и лекарство?

Вижте какви са ползите за двата пола

Знаем, че сексът освен голямо удоволствие, може да донесе и много ползи за нашето здраве. В следващите редове разглеждаме ползите от оралния секс за женското здраве, пише За жената. Знаете ли, че спермата има редица положителни качества върху женската красота, като това че прави кожата по-блестяща и забавя процесите на стареене?Вижте още няколко добри причини, които ще ви убедят по-често да правите орален секс на партньора ви.

Намалява стреса
Един от най-добрите начини да намалите ежедневния стрес е по-често да се отдавате на любовни ласки. В любовната игра не пропускайте оралния секс, защото това ще ви направи по-спокойни и щастливи. Сперматозоидите съдържат хормони като кортизол, естроген и окситоцин, които са известни като най-добрите антидепресанти.

Контролирате кръвното налягане
Сперматозоидите помагат за контролиране на кръвното налягане в тялото на жената. Според специалисти спермата играе важна роля в намаляване риска от прееклампсия (проблем на кръвното налягане по време на бременност).

Подобрява паметта
В наши дни един от най-добрите начини за поддържане на добра памет е здравословното хранене, приема на гинко билоба, решаване на ребуси и т. н. Но в подобряването на паметта оралният секс също има ползи. Спермата съдържа всички необходими хранителни елементи, които са важни за когнитивните функции.

Намалява риска от появата на рак на гърдата
Ракът на гърдата е все по-често срещан при жените след 40-годишна възраст. Оралният секс може да намали риска от развитието на този вид рак. Доказано е, че за жените, които се отдават на орални сексуални удоволствия поне два пъти седмично, има сравнително по-малък риск от рак на гърдата в по-напреднала възраст.
Спермата съдържа биохимикали, които предотвратяват растежа на този вид ракови клетки.

Подобрява съня
Имате ли проблеми със съня? Ако често страдате от нарушен сън, забравете за приспивателните, защото най-добрият лек за лошия сън е оралният секс. Спермата съдържа мелатонин, който спомага да имате здрав и пълноценен сън.

Помага да облекчите болката
Доказано сексът спомага да намалим болката. Оралните ласки към партньора ви също действат като болкоуспокояващо. Спермата съдържа хранителни вещества, окситоцин и ендорфини, които имат способността да намаляват и елиминират болката.

Намалява риска от рак на простата
Оралният секс има редица ползи за женското здраве, но носи много ползи и за здравето на партньора ви. Според изследвания честата еякулация при мъжете намалява риска от развитието на рак на простата. Ето защо оралният секс е полезен и за двамата партньори.