Коне и крави стресират шофьори по пътищата в Пиринско

Животни на пътя предизвикаха катастрофи

Животни на пътя предизвикаха катастрофи и раниха 2-ма в Пиринско. На 5.10.2015г. около 6:30 часа на път II-19 е станало ПТП, при което лек автомобил „Форд Маверик” с 60-годишен водач от Кресна, движейки се в посока от местността „Предел” към  Разлог, блъска внезапно изскочил на пътното платно кон.

Вследствие на инцидента, с разкъсно-контузни рани в областта на главата и ръцете, е пострадал водачът на автомобила. Същият е настанен за наблюдение в МБАЛ-Разлог. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача е отрицателна.

На 5.10.2015г. около 14:30 часа на пътя между гр. Гоце Делчев и с. Дъбница лек автомобил „Опел Вектра” с 21-годишен водач от с. Долно Дряново, община Гърмен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в стадо крави, пресичащи пътното платно.

Вследствие на инцидента едно от животните се блъска в изчакващ на платното за движение лек автомобил „БМВ”. С охлузна рана в областта на челото е пострадал 18-годишен младеж от с. Долно Дряново, пътуващ в лекия автомобил „Опел Вектра”. След извършен медицински преглед, същият е освободен за домашно лечение.