Общината отрича да е давала разрешително за джамия в "Столипиново"

Мисия Пловдив

14-10-2015, 11:25

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Джамия за милион лева ще строят в пловдивското ромско гето

Главното мюфтийство се разграничи от проекта за нов молитвен дом в Пловдив

Община Пловдив не е издавала строително разрешително за молитвен дом в етническия квартал "Столипиново", а само за социален дом. Това заяви в ефира на Дарик временно изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Димитър Кацарски, който отговаря за общинската собственост.
По думите му, за да може да се извършват религиозни дейности, то предназначението на имота в Подробния устройствен план трябва да е за религия.
"В този конкретен случай предназначението на имота е за обществено обслужващи дейности и там молитвен дом не може да има", категоричен е Кацарски.


Отношение по темата взе и говорителят на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов, който заяви пред Дарик , че "Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание", което ще строи молитвен дом в Столипиново, няма нищо общо с мюфтийството.
"Главно мюфтийство не може да носи отговорност или да упражнява контрол върху дейностите, които евентуално ще се извършват на този обект, защото хората, които стоят зад проекта, са си отделно регистрирано от нас изповедание", обясни Ахмедов.


Както съобщихме вчера, организация с нестопанска цел, носеща името "Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание" ще строи социален молитвен дом в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив, по думите на бившия главен Мюфтия Недим Генджев. Средствата за осъществяването на мащабния проект ще бъдат събрани от неизвестни засега спонсори.