Две коли осъмнаха на джанти, а една е с надупчени гуми със шило

Крими

15-10-2015, 13:32

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

В суперцентъра на Пловдив се заформя война за паркоместа

Три коли осъмнаха с надупчени гуми в суперцентъра на Пловдив, на метри от общината. Автомобилите са били спрени един зад друг на малката уличка "Май", която е успоредна на "Дондуков" . Бусът на ресторантьора Тенчо Тенев и ситроенът на бизнесмена Юри Карагинев са оставени на джанти, а третият автомобил е с дупки в две гуми.


"До гуша ми дойде. За пети път тази година ми режат гумите. Преди беше с нож, а сега е използвано шило", коментира Карагинев, пред "24 часа". Последното посегателство над ситроена му е било през юни. Тогава съпругата му забелязала през терасата мъж, който забивал нож в гумите. В него разпознала бивш съдружник на Карагинев. Подали жалба в полицията срещу него, но той отрекъл. Не могли да докажат, че е извършителят, тъй като нямало свидетели. Карагинев допуска, че сега може да става въпрос за война за паркиране.


Наскоро пенсионер от близката кооперация също се оплакал, че гумите му са спукани. Човекът се притеснил и започнал да спира колата си другаде, въпреки че има пропуск. Пред съседите си казал, че не му се купуват пак нови гуми. Пострадалите подозират, че зад вандалските актове стоят редовни клиенти на близките заведения, които няма къде да паркират. Собствениците на колите с надупчени гуми не са сигнализирали полицията, тъй като смятат, че няма да има полза. Карагинев твърди, че заради сигнала срещу съдружника му три пъти го разкарвали до районното, за да го разпитват. Накрая прекратили проверката.