Аутопсията потвърди: Рикошет убил афганистанеца край Средец

Крими

16-10-2015, 15:52

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежи почистиха градския парк в Средец

Мъжът е починал от кръвозагуба

Рикошет е причината за смъртта на 56-годишния афганистанец, който беше прострелян късно снощи край Средец от граничния полицай Вълкан Хамбарлиев. Това е установила аутопсията, научи Флагман.Бг от отлично осведомени източници.
Куршумът попаднал в областта на врата му. Мъжът починал от кръвозагуба, минути след инцидента.
Около 22 часа снощи в района на ГПУ Средец в местност Рибарска среща трима полицаи се натъкват на група от 54 мъже, които оказват съпротива. Вълкан Хамбарлиев произвежда изстрел във въздуха, но следва рикошет в подмостовото протсранство на главния път Бургас-Средец и попада в тялото на убития. 
Започнато е досъдебно производство. Направени са няколко огледа на местопроизшествието, както и на 65 метра встрани от него, където мигрантът е починал, докато му оказват медицинска помощ, каза по-рано на пресконференция окръжният прокурор Калина Чапкънова.
Оръжието, с което е извършено убийството, е иззето. В пълнителя имало 7 патрона, при възможност 8, което доказва, че изстрелът е само един-единствен. 47-годишният граничен полицай не е арестуван. Той има дългогодишен опит в системата на МВР. Вълкан Хамбарлиев е ловец, членува в ловната дружинка на Средец. В града започна подписка в негова подкрепа.