Прокуратурата: Няма клипове с насилие в телефоните на афганистанците

Крими

19-10-2015, 13:07

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Клипове с насилие открити в телефоните на убития афганистанец край Средец

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас се провежда разследване на инцидента

Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти, задържани в района на Средец. Това съобщиха от прокуратурата, като допълват, че към доказателствата по делото са добавени още два телефона. При извършен външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас се провежда разследване на инцидента в района на Средец, при който, при задържане на група от чужди граждани, почина един от тях. До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествие. В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев - полицейски служител на ГД“Гранична полиция“. Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители,  присъствали на инцидента.
Пред 7 съдии от Окръжен съд - Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани. 
Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи. Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.