Словенски кмет: Какви бежанци - диви неконтролирани орди

Свят

22-10-2015, 11:52

Снимка:

vladtepesblog.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Потресаващ разказ за поведението на мигрантите в Завърч през последните 3 дни

Какви бежанци!? Тук става въпрос за диви и неконтролирани орди, които бутат жените и децата отпред. Това каза кметът на словенската община Завърч Миран Вук, след като видя какво са направили мигрантите, които минаха през Завърч само за последните три дни, предаде БГНЕС.


"Бежанци бяха хората от Босна, които бяха благодарни и на най-малките неща, които получаваха от нас. Тези, са просто една дива орда, които се чувстват длъжни да унищожават и замърсяват каквото им попадне", каза още Миран Вук. "Всичко е унищожено. Там, където седяха, пикаеха. Там, където спаха, отиваха по голяма нужда", каза побеснелият Вук пред пълно унищожения стадион, където играе и испанската легенда Алберт Риера.


Миран Вук се оплака, че "никой не иска да участва в почистването на боклуците им". Той призова и хора от съседна Хърватия да дойдат за почистване и предлага по 100 евро на ден за тази работа, но няма кандидати. "Приготвихме над 1200 обяда в специални кутии. Всичко е разпиляно, всичко е изхвърлено... Аз не знам каква храна консумират", каза още Миран Вук.


Най-малко 12 600 мигранти са пристигнали в Словения за последните 24 часа, рекорд, който надхвърля дори броя на регистрираните в Унгария във върховите моменти на кризата през септември, съобщава белгийската агенция DH, цитирана от Фокус.

По данни на словенската полиция, общо 34 131 мигранти са влезли в Словения от миналата събота. На 23 септември Унгария, която тогава затвори границите си, отчете рекорден брой пристигнали за един ден – 10 046 души.