Прокуратурата се захвана с асеновградското свлачище

Крими

29-10-2015, 16:59

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Eвакуират асеновградчани заради свлачище

15-те евакуирани имат забрана да се връщат в домовете си поне за седмица

Районната прокуратура в Асеновград се самосезира заради свлачището в кв. "Горни Воден", вследствие на което бяха нанесени щети на къщи и магистрален водопровод. Икономическа полиция е изискала документите по възложената обществена поръчка за изграждане на подпорна стена в квартала. При изкопните работи се срутиха тонове скална маса. Предстои в най-кратки срокове да се снемат обяснения от отговорните длъжностни лица в община Асеновград и фирмата изпълнител на обекта.


Строителната фирма, изграждаща подпорната стена в асеновградския квартал "Горни Воден", която пропадна в сряда, продължи да укрепва свлачището и през днешния ден. По план трябваше да бъдат излети около 300 куб. м бетон в укрепителните дейности. Това е двойно повече спрямо вчера.


В нощта на вторник срещу сряда в квартал "Горни Воден" се срути подпорна стена на строеж и пропадна улицата. Към този момент опасност от срутване има за три къщи, а други шест продължават да са откъснати от света. От домовете им са евакуирани 15 души, сред които и три деца. Те имат забрана да се прибират поне седмица.