Стабилността на държавата минава през сигурността, убедена е Кунева

Политика

04-11-2015, 10:47

Снимка:

©Петко Налбантов/БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Но системата се реформира и парите отиват за важни неща, правим политики през бюджета, каза тя

Стабилността на държавата минава през сигурността. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева по Нова телевизия, по повод протеста на служителите на МВР."Гражданите, независимо къде работят, трябва да получават достойна заплата за труда си. Това поставя няколко въпроса - на първо място е идеята за справедливост. Важно е хората да получават чувството на справедливост и да са сигурни, че има критерий, по който трудът им се оценява. Понякога се правят административни реформи, в които тази цел не личи, но зад една реформа се крие именно това", посочи Меглена Кунева.


Тя изрази оптимизъм, че ще се намери решение на въпроса с адекватното заплащане на труда на полицаите, но изрази становище, че това е само една малка част от проблема. "Министър Владислав Горанов изразява интересите на бюджета, за който той отговаря. Бюджетът не е негов, а на цялата страна и той се опитва чрез него да прави политики. Диалог има и той чува аргументите”, обясни Кунева.


"Идеята, че някой орязва разходите, заради удоволствието да го прави, е абсолютно погрешна. Ние правим политики през бюджета и това, което трябва да се докаже е, че когато се вземат пари от едно място, не означава, че служителите от тази сфера изпадат в колапс. Напротив, тази система се реформира и парите отиват за важни неща", допълни още тя.