Трима бургазлии замесени в контрабандата с цигарите в Елхово

Крими

07-11-2015, 14:59

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Продължават процесуално-следствените действия за изясняване формата на съпричастност на всеки един от задържаните към деянието

Гранични полицаи от РДГП - Елхово разкриха контрабандна схема през турско-българската граница. Задържани са петима български и четирима турски граждани с над 5 100 000 къса контрабандни цигари. Трима от мъжете са от Бургас, информира Дарик радио.

Директорът на РДГП - Елхово комисар Радослав Сотиров оповести подробности около проведената успешна реализация. При акцията на служители на регионалната дирекция са задържани в непосредствена близост до българо-турската граница четирима турски граждани. Те са преминали незаконно граничната бразда с трактор и камион. И двете моторни превозни средства са с турска регистрация. С тях чужденците са прекарали през зелената граница 5 118 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Установено е, че контрабандната стока е претоварена близо до хижа в района на село Странджа, община Болярово, в друг товарен автомобил с българска регистрация.

Задържани са и петима българи - наемателят на хижата, негов работник и трима мъже от Бургас. И в българските, и в турските граждани са открити работещи радиостанции. В хижата е намерен боен пистолет.

Окръжният прокурор Дойчин Дойчев уточни, че на четиримата турски граждани са наложени 72-часове мерки за задържане, петимата българи са отведени в ареста за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство по чл. 243, ал. 4 - за контрабанда. Продължават процесуално-следствените действия за изясняване формата на съпричастност на всеки един от задържаните към деянието. По закон цигарите и превозните средства подлежат на конфискация в полза на държавата, допълни прокурор Дойчев, съобщи още Дарик радио.