Пламна гората край смолянския квартал "Райково"

Крими

12-11-2015, 17:07

Снимка:

telekabeltv.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Пожарът е огромен, съобщават службите от града, в очакване на хеликоптер

Голям пожар се разрази в гора край смолянския квартал "Райково", предаде Дарик. Огнищата са няколко, като едно от тях е само на няколкостотин метра от крайните къщи на квартала. Пожарът се движи застрашително и към близкото село Хасовица. Десетки пожарникари в момента са мобилизирани и се борят с пламъците. Очаква се и хеликоптер да се включи в гасенето на огъня.


"Нашите служители са над 40, като на този етап се прави сериозна организация. В гасенето ще се включат служители на горските стопанства в региона", коментира Симеон Цървуланов - директор на ОД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Смолян.


Според него на този етап няма опасност за населението, но ако продължава пожарът да се разраства към селото, може и да се застраши, както селото, така и жителите му. "Прави се всичко необходимо да се локализира огъня и да не се стигне до по-сериозни последствия. Пожарът е огромен", съобщи още Цървуланов.


Пожарникарите са затруднени, тъй като огънят е в силно пресечена местност и до него се стига трудно. Те са въоръжени с тупалки и моторни триони, правят се опити да се пресекат пламъците.
Сигналът за пожара е постъпил в около 15:00 ч. Пушекът от огъня се разстила почти над целия град, като се забелязва дори и от съседните села.