Москов: Подета е хибридна война срещу ДСБ и РБ след изборите

Политика

13-11-2015, 16:51

Снимка:

©Веселин Боришев

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Атаките имат връзка с наближаващото гласуване за промени в Конституцията, убеден е той

След изборите се води хибридна война срещу ДСБ и РБ, цели се дестабилизация на мнозинството. Това обяви вторият в ДСБ и здравен министър в кабинета "Борисов 2" Петър Москов на извънреден брифинг.
Част от ръководството на тъмносините застана пред медиите, за да обявят, че виждат връзката между атаките срещу тях и наближаващото гласуване за промените в Конституцията.


Две от доказано грозните лица на съдебната система замесват името на премиера, възмути се Москов заради изтеклите записи между бившата шефка на СГС Владимира Янева и съдийката Румяна Ченалова. Сега и двете са клиентки на прокуратурата, припомня нюз.бг.


Москов се обяви срещу компроматната медийна война, пуснала не само тези записи, но и тиражираща твърдения за сексуалната ориентация на Радан Кънев и грозни прозвища по негов адрес. Този план за дестабилизация няма да успее, отсече здравният министър. Дали ще има съдебни искове към медии заради Кънев още обаче не е ясно. Ще преценим, увери Москов.


Според колегата му ген. Атанас Атанасов (бивш шеф на контраразузнаването) това е класическа хибридна война по модерно название, а иначе е класическо мероприятие от типа на Държавна сигурност.


ДСБ смята да предложи в комисията по медии и култура към НС законодателни промени за регулация на медиите в интернет, защото някои от тях имали "разгулно поведение".