За два часа ще бъде блокиран пътя Пазарджик-Пловдив привечер

Животът

17-11-2015, 15:44

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Около 30 шофьори вече шестваха предиобед под тепетата срещу поскъпването на винетките

За два часа ще бъде блокиран пътя Пазарджик-Пловдив привечер
Около 30 шофьори вече шестваха предиобед под тепетата срещу поскъпването на винетките

Около 30 души се събраха на кръстовището на бул. "Стамболийски" и ул. "Димитър Талев" в Пловдив на протест срещу увеличените цени на винетките. Част от тях, пенсионери, определят новата цена от 97 лева за годишна винетка като непоносима. За тях този вид пътен данък е и несправедлив, тъй като пътуват рядко по републикански пътища, а плащат еднакво с останалите.


По-късно събралите се направиха шествие с около 30 автомобила по улиците на район "Южен". Насрочихме протеста за 10:00 часа предиобед, а не за следработно време, за да не предизвикаме задръствания в пиковите часове на трафика, обясни организаторът на протеста Антон Дончев.


Протестиращи от Пловдив ще се присъединят и към протеста в Пазарджик тази вечер, който се очаква да е значително по масов, каза  Дончев. От 17:00 до 19:00 часа днес ще бъде блокиран пътят Пазарджик-Пловдив до бензиностанцията на кръговото кръстовище при КАТ. Трафикът към Пловдив ще се пренасочва по пътя през село Огняново от патрули на КАТ "Пътна полиция", съобщиха от ОДП - Пазарджик.

Националният протест срещу поскъпването на винетките се подготвя за 28 ноември в София.