Каналите за връзка с Русия да останат открити, планира Турция

Свят

29-11-2015, 14:32

Снимка:

©Индипендънт

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Давутоглу лично наредил свалянето на руския бомбардировач Су-24М

Тя ще предаде тялото на убития руски пилот на родината му

Анкара смята за свой приоритет, на фона на кризата в отношенията с Москва, след инцидента със сваления руски Су-24, да запази всички канали за връзка с Русия открити. Това заяви турският премиер Ахмет Давутоглу, предаде РИА Новости. "Нашият приоритет е да се държат всички канали за връзка с Русия открити", заяви Давутоглу, като добави, че за Русия икономическите отношения с Турция са също толкова важни, както и на Турция с Русия.


"Опитите да се възложи на турската страна отговорността за кризата между Русия и Турция са неправомерни, както от гледна точка на международното право, така и на добросъседството и дружбата между Русия и Турция. Ако се търси отговорност, то трябва да се започне от страната, която преди това многократно е нарушавала нашето въздушно пространство. Последните изявления от руска страна не са такива, каквито могат да се приемат от гледна точка на добросъседството“, заяви Давутоглу.


Тялото на пилота на руския Су-24 е откарано в Турция и ще бъде предадено на Русия, съобщи още агенцията, позовавайки се на изявление на турския премиер Ахмет Давутоглу.