Малчугани ще си разказват приказки в Стара Загора

"Пътуващ куфар" ще събира книжки по детските градини

"Пътуващ куфар на приказките" тръгва от понеделник по детските градини в град Стара Загора. Първата му спирка ще е ЦДГ номер 3 „Ян Бибиян“, съобщава БНР. Всяко дете ще има възможност да участва в инициативата като разкаже приказка от книжка, която по-късно ще бъде оставена в куфара и ще бъде на разположение на малчуганите от следващата детска градина, към която ще отпътува въпросният куфар.

Инициативата  е насочена към най-малките читатели и цели да насърчи интереса им към книгите и четенето. Тя е част от програмата на  РИО– Стара Загора в изпълнение на стратегията за развитие 2014-2020 г. и  насърчаване на грамотността сред подрастващите, информира Мая Нейчева, директор на 23-та ЦДГ „Кипарис“.

Детската градина е втората спирка за пътуващия куфар. Общо 15 детски градини са подали заявка да участват в инициативата, която ще приключи през месец април 2016-та година.

Събитието, което ще бъде последната спирка на  вече пълния с книжки  "Пътуващ приказен куфар", ще се организира под формата на изложба с детски рисунки и драматизации по приказки, обясни още Нейчева.

Мая Нейчева уточни, че при желание от други градини извън обявения към момента график по инициативата “Пътуващият куфар на приказките“ може да гостува и на тях.