Ченалова призна, че е разговаряла с премиера

Крими

07-12-2015, 15:22

Снимка:

bulgaria-news.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Янева не се яви на общо изслушване с Ченалова, отговори писмено

И че основно за това са я питали в Етичната комисия днес

Бившият съдия Румяна Ченалова заяви, че е водила разговори с премиера Бойко Борисов, предаде БТА.

Ченалова коментира пред журналисти, че това е бил един от основните въпроси, които са й задавали от Етичната комисия към Висшия съдебен съвет, която днес я изслуша заради изтеклите записи на нейни разговори с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.


От комисията са я питали и кой е мъжът, чийто глас се чува по време на разговорите. Пред журналисти Ченалова отказа да каже кой е той. Тя допълни, че не е била питана за членове на ВСС, въпреки че някои от тях се споменават в записите. Ченалова заяви, че ако са я били попитали за това, би могла да им каже, че Владимира Янева е в близки отношения с членове на съвета и, че Милка Итова е ходила често в кабинета й. Тя добави, че днес е била питана дали е виждала конкретни адвокати, които са посещавали кабинета на Янева и е отговорила положително на този въпрос. Румяна Ченалова посочи, че е чувала от Янева, че Ясен Тодоров и Димитър Узунов държат лобитата във ВСС.


Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева не се яви пред комисията. Вместо това защитникът й Антон Станков внесе във ВСС нейните писмени обяснения. Пред журналисти Станков посочи само, че обясненията са свързани с имената на адвокатите, за които се смята, че са присъствали на срещите. Той добави, че в обясненията си Янева твърди, че не помни въпросните разговори.


Румяна Ченалова коментира отсъствието на Янева като заяви, че явно бившият председател на СГС не иска да застане очи в очи с нея. От поканените да дадат обяснения пред комисията адвокати, днес се яви единствено Иван Тодоров. Пред журналисти той заяви, че не е мъжът, чийто глас се чува на записите и гласовете им определено не съвпадат.


Той посочи, че с Владимира Янева се е срещал единствено официално и е представил пред комисията документи, които показват за какво са били срещите им. Адвокатът добави, че с Ченалова не се познава, а тя е разглеждала само три дела на неговата кантора, решенията, по които са били очевидни.