Кутията на дядо Коледа сбъдва детски мечти

Освен писма, малчуганите могат да пускат в нея и свои рисунки

За трета поредна година децата на Благоевград имат възможност да споделят своите очаквания за мечтани подаръци с белобрадия старец, пускайки писмата си в специална червена кутията, поставена под елхата на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.

Инициативата на Община Благоевград, която се превърна в традиция, има за цел да насърчи въображението на малките жители и да ги зарадва, сбъдвайки желания.      

Новото тази година е, че освен писма, малчуганите могат да пускат в нея и свои рисунки, които ще бъдат оценени в конкурса „Нарисувай Коледа“. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отсее най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от журито писма ще бъдат предоставени на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който ще сбъдне едно детско съкровено желание.

Практиката показва, че освен материални подаръци, децата на Благоевград молят Дядо Коледа в писмата си за мир, любов и разбирателство сред хората. В част от писмата в предишните години  малчуганите бяха посочили и желани подаръци за хората около себе си - мама, татко, сестричка, братче или приятел.