Бургазалия е избран за най-красив баскетболист

Спорт

27-12-2015, 14:44

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В оспорвана битка с още 28 претенденти, Рошманов е победителят в първото издание на тазгодишната класация

Димитър Рошманов стана първият носител на специалния приз за най-красив баскетболист на България. Бургазлията си извоюва първото място в оспорвана битка с още 28 претенденти. Така Рошманов е победителят в първото издание на тазгодишната класация в конкурса за мъже - Мистър на българския баскетбол, организиран от BGbasket.com. 
Дни след 30-годишния си юбилей състезаващият се до миналия сезон в „Черноморец” баскетболист получи стилен часовник и ваучери за спортна екипировка. Победителят в мъжкото направление беше награден на специална церемония в София. Почетния приз за 2015 г. той получи от именития си съгражданин Васил Стоянов, който живее и работи с подрастващи в САЩ. Специален гост на церемонията беше друг бургазлия и бивш баскетболист – участникът в реалити формата „Фермата” Симеон Найденов.
Димитър Рошманов, който вече не играе професионално, сподели, че много иска да се завърне на терена и има вариант да го направи. В момента той предава опита си като баскетболист на децата. За Мис BGbasket.com 2015 беше избрана Цветомира Шаренкова от „Дунав”.  Гласуването в анкета се проведе в рамките на половин година.