Транспортират девети човек от Якоруда със симптоми на отравяне с метилов алкохол

Ще го приемат в благоевградската болница

Девети човек от град Якоруда е транспортиран към благоевградската болница със симптоми на отравяне с метилов алкохол. Това съобщи за радио „Фокус“ д-р Красимир Михайлов, директор на Спешен център- Благоевград. По думите му, първоначално мъжът е бил прегледан от лекари в Якоруда около 15 часа днес, след това е минал през болницата в Разлог и към момента пътува към МБАЛ – Благоевград.

"Той е контактен, не в кома. Има типичната симптоматика подобна на предишните случаи. Отделно за него може да се каже, че така обича да пийва алкохол, като е установено, че през последните няколко дни той е консумирал и друг алкохол, а не само от съмнителната ракия“, уточни д-р Михайлов. Той каза още, че се надява това да е последния мъж, който ще бъде хоспитализиран след употребата на метиловия алкохол.
Към момента в лечебното заведение в Благоевград са настанени общо 8 души от град Якоруда, консумирали от метиловия алкохол, като един от тях е в кома и е с опасност за живота. Общия брой на натровилите се от напитката е 13 души, четири от които починаха на 27 декември.